Terugblik op een goede week Tenerife in tien fijne foto's

Gepubliceerd op maandag 27 maart 2017 in Tenerife 2017

Wielrenners zoeken in de winter de zon op. Meestal om keihard te trainen, bergop. Nu wil ik mezelf op geen enkele manier vergelijken met wielrenners, maar mijn fietsvakantie op Tenerife komt aardig in de buurt. Op Tenerife is het immers geen meter vlak en aan het vertrek was ik nogal ongetraind. In zes fietsdagen reed ik uiteindelijk driehonderd kilometer met meer dan 12.000 hoogtemeters. Toch best wel beste prestatie, voor een bierdrinker zoals ik.

Dag 1: Even wennen aan de temperatuur en aan mijn fiets. Want ook die was na een vlucht van vier uur opnieuw in mekaar gezet en afgesteld. Op dag 2 moest het zadel zeker een centimeter omhoog.

Tenerife heeft tientallen uitkijkpunten verdeeld over het hele eiland. Mijn eerste doel was Mirador de Centinela, hét punt bij uitstek om het zuiden van het eiland eens goed te bezichtigen. Op zeshonderd meter hoog een prima uitgangspunt voor de eerste dag.

Masca - bekend van een nauwe kloof - is misschien wel het meest bijzondere plekje van Tenerife. Het gebied is bijzonder fraai en de weg er naartoe is niet minder. Maar pas op voor de stijle stroken van meer dan twintig procent!

Ochtendritueel: Concentratie voor weer een mooie fietsdag. Meestal zat ik er na afloop trouwens ook zo bij. Die baard was overigens best wel een slecht idee bij dertig graden Celsius. Ach, je probeert eens was.

Het meest noordwestelijke puntje van Tenerife is de vuurtoren van Punta de Teno. De weg er naartoe is gevaarlijk maar belachelijk mooi. Als je denkt alleen te zullen zijn op dit uitkijkpunt heb je het overigens mis. Hoe afgelegen ook, het wemelt er van de toeristen. Toch is het me aardig gelukt om geen anderen op de foto te krijgen. Topplaat!

Tja, Mount Teide! De vulkaan is overal op het eiland te zien en dat is ook niet zo gek ruim 3.700 meter boven zeeniveau. Werkelijk waar een schitterende berg om te fietsen met beklimmingen vanuit meerdere zijdes. Ik beklom Teide van drie verschillende kanten en het uitzicht was elke keer schitterend. De vermoeidheid bovenop vergeet je snel in zo'n natuurgebied.

Nogmaals de Teide. Gelukkig bleef een vulkaanuitbarsting me bespaard.

Papa bedankt! Bedankt voor het maken van ontbijt. Bedankt voor het begrip als ik op tijd naar bed ging. Bedankt voor het wegbrengen naar verschillende startlocaties. Bedankt voor die keer dat je me bovenop Mount Teide stond op te wachten. Bedankt voor de gezelligheid en bedankt dat jij dit met mij wilde doen!

PS. Henk, ook jij was mee en had dezelfde rol. Dus net zoveel bedankt!